Skip to main content
Loading...

Woodsafe stärker sin position på marknaden i Norden och i Europa

  • Alt

Nu är Woodsafes helt unika anläggning i drift för att mätta det ökade behovet av brandimpregnerat trä. - Sett utifrån prestanda och extrautrustning så skulle man kunna jämföra vår nya Woodsafe Exteriör WFX-anläggning med den värsta tänkbara lyxbilen, säger Woodsafes vd Thomas Bengtsson.

Woodsafe Timber Protection möter det ökade behovet på marknaden och tar nu i drift en helt ny och världsunik anläggning för tillverkning av brandskyddsimpregnerat trä.

- Investeringen är unik i sitt utförande och har så många specialfunktioner att man tappar räkningen, berättar Thomas Bengtsson som är vd för Woodsafe Timber Protection. Det tog 46 dagar, inkluderad julledighet, och 1061 mantimmar att riva den gamla anläggningen, att bygga om, installera och funktionstesta den nya. Den 25 januari premiärkörde vi med mycket gott resultat.

Med denna investering på 20 Mkr stärker Woodsafe Timber Protection positionen på marknaden i Norden och i Europa. Woodsafe Timber Protection är den enda CE-certifierade tillverkaren av brandskyddsimpregnerat trä med typgodkända egenskaper bland annat SP-Fire 105 och långtidsbeständiga egenskaper helt utan krav på ytbehandling.

- Sett utifrån prestanda och extrautrustning så skulle man kunna jämföra vår nya Woodsafe Exteriör WFX -anläggning med den värsta tänkbara lyxbilen, poängterar Thomas Bengtsson. Allt är special och ingenting är lämnat åt slumpen. Kvalitet på pumpar och material är det bästa som går att uppbringa.

Woodsafe Exterior WFX brandsäkert trä är utvecklad för att användas i exteriör miljö till exempel träfasader med träslag som ceder, thermowood, accoya med flera för en naturlig åldring. Inget underhåll av brandskyddet behövs och ingen ytbehandling för att skydda brandskyddsmedlet krävs.

 

Klicka här för att prenumerera på Woodsafes nyhetsbrev